Begonia Betulia Box

299 kr

Mixa fritt din box med fyra Begonia Betulia. Blommorna är för utomhusbruk och levereras i 12 cm plastkruka som tas av innan plantering. 

Nyfiken på hur vi skickar våra blommor? Läs mer om vår specialdesignade box här!

 

Boxen skickas inom 1-7 arbetsdagar. Beställ senast måndag för leverans samma vecka.

 

Plocka din box om fyra plantor genom att välja alternativ nedan.

Slut i lager

Kategori:

Beskrivning

Växtinformation

Betulia liknar en innebegonia till utseendet, men används huvudsakligen utomhus under sommarhalvåret. Det går däremot även bra att ha den inomhus eller i uterum.

Betulia är en upprättväxande sort som ger enkla blommor i mycket stor mängd. Den blommar tätt och håller sig kompakt. Betulia mår allra bäst på platser där den har sol halva dagen.

Tack vare blommornas enkla växtsätt samlar plantorna inte vatten och därför är Betulia inte känslig för regn. Den är inte heller känslig för att torka till.

Då den kräver minimalt med vård är den en favorit att ha en vid stuga eller gravplats. Med rätt skötsel och placering kan stå ända fram tills frosten tar den på hösten. Betulia köps och levereras i full blom och finns i fyra nyanser av rosa och röd.

Plantera och vårda

Du kan börja med att placera din Betulia inomhus eller i uterum tills frosten är över. Därefter kan du plantera den utomhus.

Sätt plantorna så de har gott om plats och packa inte jorden för hårt när du planterar. Vattna rejält vid plantering och låt sedan torka upp. Sedan är det lagom att vattna Betulia minst en gång i veckan och två gånger per vecka under högsommarvärme.

Betulia trivs lika bra i kruka och balkonglåda som i rabatt och med sitt växtsätt passar den bra att plantera med andra växter. Placera då Betulia i kanterna så den inte kvävs av mer dominerande sorter.

Om du inte har möjlighet att gödselvattna så rekommenderar vår odlare 1 tesked långtidsverkande näring som du tillsätter under varje planta när du planterar.

 

 

 

 

Mer information

Vikt 3 kg