Begonia Bonaparte Box

299 kr

Mixa fritt din box med fyra Begonia Bonaparte. Blommorna är för utomhusbruk och levereras i 12 cm plastkruka som tas av innan plantering.

Nyfiken på hur vi skickar våra blommor? Läs mer om vår specialdesignade box här!

 

Boxen skickas inom 1-7 arbetsdagar. Beställ senast måndag för leverans samma vecka.

 

Plocka din box om fyra plantor genom att välja alternativ nedan.

Slut i lager

Kategori:

Beskrivning

Växtinformation

Bonaparte är av sorten Boliviabegonia som blommar mycket och utan avbrott. Den är väldigt lättskött och dessutom självrensande, vilket innebär att den själv rensar bort vissna blommor.

Bonaparte har ett mjukt och böjande växtsätt med hängande blommor. Den gör sig väldigt bra i större höga krukor och allra bäst i ampel.

Växten trivs allra bäst i halvskugga, men kan även placeras i direkt sol. Den är inte känslig för varken regn eller vind utan återhämtar sig snabbt. Bonaparte blommar långt ut på hösten, tills frosten kommer. Den finns i orange, rosa och vit.

Plantera och vårda

Din Bonaparte kan planteras så fort temperaturen ligger på plus. Plantera gärna flera plantor tillsammans, men inte i för små krukor. Storleken på plantan ökar nämligen när den får plats att bre ut sig.

Lufta jorden väl innan plantering, till exempel genom att dra fingrarna genom jorden och ”fluffa” upp den. Pressa inte jorden kring plantorna, det hämmar syretillförseln. Plantorna fäster sig själva genom rötterna.

Vattna din Bonaparte regelbundet så den inte torkar ut.

 

 

 

 

 

Mer information

Vikt 3 kg