Begonia Bonaparte White

75 kr

Bonaparte är en Boliviabegonia, som med sitt hängande växtsätt är lämplig för ampel och balkonglådor, samt andra större krukor. Blommar mycket och är väldigt lättskött då den själv rensar vissna blommor.

Läge: Halvskugga eller sol
Vatten: Medel, låt inte torka ut
 

Går inte att beställa styckvis! Beställ box här.
 

Kategori:

Beskrivning

Växtinformation

Bonaparte är av sorten Boliviabegonia som blommar mycket och utan avbrott. Den är väldigt lättskött och dessutom självrensande, vilket innebär att den själv rensar bort vissna blommor.

Bonaparte har ett mjukt och böjande växtsätt med hängande blommor. Den gör sig väldigt bra i större höga krukor och allra bäst i ampel.

Växten trivs allra bäst i halvskugga, men kan även placeras i direkt sol. Den är inte känslig för varken regn eller vind utan återhämtar sig snabbt. Bonaparte blommar långt ut på hösten, tills frosten kommer. Den finns i orange, rosa och vit.

Plantera och vårda

Din Bonaparte kan planteras så fort temperaturen ligger på plus. Plantera gärna flera plantor tillsammans, men inte i för små krukor. Storleken på plantan ökar nämligen när den får plats att bre ut sig.

Lufta jorden väl innan plantering, till exempel genom att dra fingrarna genom jorden och ”fluffa” upp den. Pressa inte jorden kring plantorna, det hämmar syretillförseln. Plantorna fäster sig själva genom rötterna.

Vattna din Bonaparte regelbundet så den inte torkar ut.