Begonia Dragon Wing Box

299 kr

När du beställer denna box så får du fyra plantor Begonia Dragon Wing ‘Red’. Vi rekommenderar att flera plantor planteras tillsammans för bäst volym. Blommorna är för utomhusbruk och levereras i 12 cm plastkruka som tas av innan plantering. Fri frakt och leverans hem till din dörr!

Begonia Dragon Wing levereras utan blommor! Det beror på att Dragon Wing är en mycket starkväxande planta. Den behöver etablera sig och starta sitt växande innan den börjar att blomma, vilket tar cirka en månad. Dragon Wing får vackra, klockformade blommor som hänger i klasar och är en riktig praktblomma som fångar ögat. Du behöver aldrig rensa din Dragon Wing, den putsar sig själv.

Läge: Halvskugga eller skugga
Vatten: Medel, håll jorden fuktig

Nyfiken på hur vi skickar våra blommor? Läs mer om vår specialdesignade box här!

 

Boxen skickas inom 1-7 arbetsdagar. Beställ senast måndag för leverans samma vecka.

 

Slut i lager

Kategori:

Beskrivning

Växtinformation

Dragon Wing är en starkväxande planta med klockformade blommor som hänger i klasar. Plantan växer först upprätt, men böjer sig mjukt efterhand som den blir större. Om man planterar tre till fyra plantor tillsammans i en kruka under sommartid så växer de omkring en meter på både höjd och bredd.

Blomman trivs i halvsoligt läge eller i skugga. Dragon Wing mår och växer allra bäst med omväxlande sol och skugga, eftersom att enbart sol kan bromsa tillväxten något.

Växten är mycket lättskött och självrensande, du behöver alltså inte plocka och rensa den. Dragon Wing står även väldigt länge, ända till frosten tar den på hösten. Den passar lika bra i krukor och amplar som i balkonglådor, bara plantorna har plats att bre ut sig. Du kan även plantera den i rabatt.

Plantera och vårda

Dragon Wing levereras utan blommor! Detta är för att det är en starkväxande sort som behöver etablera sig och starta sitt växande innan den börjar att blomma.

Din Dragon Wing är redo att planteras när det inte är minusgrader längre. Vi rekommenderar att du planterar minst två plantor i en stor och väldränerad kruka för att få önskad volym. Vattna regelbundet så jorden hålls fuktig.

Det tar tid för plantan att etablera sig och det tar 4-5 veckor innan första blomman kommer. Ha tålamod, blommorna kommer och du lär inte bli besviken. Totalt tar det cirka 8 veckor innan plantan brett ut sig fullt.

För att ha en kraftig och ståtlig planta under sommaren rekommenderar vi att du planterar din Dragon Wing i slutet av maj eller under de första veckorna i juni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer information

Vikt 3 kg