Skip to main content Gå direkt till sök

Skötselråd

SKÖTSELRÅD

Dragon Wing levereras utan blommor! Detta är för att det är en starkväxande sort som behöver etablera sig och starta sitt växande innan den börjar att blomma.

Din Dragon Wing är redo att planteras när det inte är minusgrader längre. Blomsterboxen börjar leverera ut Dragon Wing när de är färdiga i växthuset i slutet av maj och då brukar det gå bra att plantera direkt, men ha koll på vädret! Blomman tål inte frost så finns det risk för minusgrader så kan du antingen flytta in planteringen till uterum eller garage över natten, eller täcka planteringen tätt med väv eller duk.

Vi rekommenderar att du planterar minst två plantor (men gärna fler och aldrig endast en) i en stor och väldränerad kruka för att få önskad volym. Sätter du tre-fyra plantor tillsammans i en kruka så växer de omkring en meter på både höjd och bredd.

Blomman trivs i halvsoligt läge eller i skugga. Dragon Wing mår och växer allra bäst med omväxlande sol och skugga, eftersom att enbart sol kan bromsa tillväxten något. Vattna regelbundet så jorden hålls fuktig.

Det tar tid för plantan att etablera sig och det tar 4-5 veckor innan första blomman kommer. Ha tålamod, blommorna kommer och du lär inte bli besviken. Totalt tar det cirka 8 veckor innan plantan brett ut sig fullt.

Dragon Wing Box

349 kr

När du beställer denna box så får du fyra plantor Begonia Dragon Wing ’Red’. Blommorna är för utomhusbruk och levereras i 12 cm plastkruka som tas av innan plantering. Fri frakt och leverans hem till din dörr!

Nyfiken på hur vi skickar våra blommor? Läs mer om vår specialdesignade box här!

 

Boxen skickas inom 1-7 arbetsdagar! Beställ senast måndagar för leverans samma vecka.

 

Slut i lager

Kategori:

Mer information

Vikt 3 kg